De Marnix Academie gaat elk jaar naar Bosnië onder leiding van Out Of Area. Deze stichting regelt reis en verblijf van de Marnix en levert een projectleider. Hier kun je kort lezen waar Out Of Area voor staat. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de (nieuwe!) Out Of Area website!

" Experience the feeling of doing well! "

Stichting Out of Area zet zich in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Daarbij werken zij nauw samen met groepen jongeren (leerlingen/studenten) uit Nederland, die letterlijk hun handen uit de mouwen steken en hun kennis ter beschikking stellen.​

 

Door het aanbieden van educatieve ​activiteiten en het opknappen van o.a. scholen, jeugdcentra, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en instellingen voor mensen met een beperking verbeteren zij de leefbaarheid in die gebieden. 

 

Dat doen zij niet alleen tijdens de uitvoering van het project, maar ook tijdens de voorbereiding​ in Nederland. ​​Voor elke groep heeft Out Of Area een project dat perfect aansluit bij de onderwijsrichting.

Voorbeelden van projectlocaties zijn o.a. scholen, buurthuizen, kinderdagverblijven, jeugdcentra, bejaardenhuizen, ambulante posten en instellingen voor mensen met een beperking in voormalig Joegoslavië, die hulp goed kunnen gebruiken. 

OUT OF AREA