I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Bas Pape

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Alice van Velzen

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

HET TEAM

Wie zijn wij?

Hier onder kun je zien wie Marnix4Bosnië vanuit de Marnix Academie organiseren. We stellen ons graag even aan je voor. Heb je een vraag? Dan kun je ons natuurlijk ook altijd op school aanspreken! Of mail naar Marnix4Bosnie@gmail.com!

Laura van Eck

Hi Allemaal!
Ik ben Laura van Eck en ik ben 20 jaar. Ik zit in het vierde jaar van de Marnix Academie. Vorig jaar ben ik voor de derde keer meegegaan naar Bosnië. Dit jaar zal het mijn derde keer worden in de organisatie. Al voor ik op de Marnix Academie zat hoorde ik verhalen over Marnix4Bosnië. Meteen dacht ik  al: Dit wil ik ook gaan doen! Toen de flyers uit werden gedeeld en er informatie tijdens het hoorcollege werd gegeven  wist ik het zeker: ik ga mee naar Bosnië! Alles sprak me aan aan deze reis. Het renoveren van de school, les geven en de activiteiten met de kinderen doen. En daarnaast ook het uitje naar de hoofdstad Sarajevo. Op de dag van vertrek was het allemaal vrij spannend, je kent bijna niemand en hebt geen idee wat je kan verwachten. Maar al snel merkte je dat dit nergens voor nodig was. Je leert elkaar meteen kennen en de sfeer was meteen ontzettend goed! Iedereen had er zin in! Ook in Bosnië was dit zichtbaar. Je werkt met z’n allen aan 1 doel, hierdoor was het gedurende de hele reis gezellig!  In de avond gezellig met z’n allen bij het kampvuur en overdag hard met z’n allen werken. Aan het eind van de week waren er nieuwe vriendschappen ontstaan, maar vooral het belangrijkste we hadden een prachtig resultaat neergezet. Deze prachtige ervaring zou mij voor altijd bijblijven en ben heel blij dat ik volgend jaar weer deel mag zijn van deze groep! Wil jij ook deel uitmaken van de groep die naar Bosnië gaat? Meld je dan snel aan en misschien tot snel!

Ifetta.jpg

Ifetta Zekirija

Hoi iedereen!

Ik ben Ifetta Zekirija en ik ben 21 jaar. Ik zit in mijn tweede jaar op de Marnix Academie. Drie jaar geleden ben ik voor het eerst meegegaan naar Bosnië, dit is mijn tweede jaar als organisatie. Al snel hoorde ik dat de Marnix naar Bosnië ging. Ik was gelijk super enthousiast en wist dat ik hoe dan ook mee wilde. Dit kwam omdat ik deels Bosnisch ben, de taal spreek en nog nooit in Bosnië was geweest. Het ingewikkelde verhaal bespaar ik jullie voor nu, dat hoor je wel als je besluit mee te gaan. Gaandeweg hoorde ik meer over wat wij allemaal gingen doen en dat leek mij zo leuk dat ik mij direct inschreef toen het kon. Het lukte mij om een aantal meiden uit mijn klas over te halen om mee te gaan waardoor ik gelijk een aantal mensen kende. Toch wanneer je voor het eerst de bus in stapt maak je direct nieuwe contacten waardoor de zenuwen die je een klein beetje hebt gelijk weg worden gevaagd. De week bestaat natuurlijk ook uit lol maar ook uit keihard werken om een zo mooi mogelijk resultaat neer te zetten. Als het resultaat dan uiteindelijk staat dan ben je zo blij dat het gelukt is en voldaan omdat je de blijdschap en de oprechte vreugde bij de kinderen en alle betrokkenen ziet. Deze kinderen hebben al niet veel, door met name de Joegoslavische oorlog van 20 jaar geleden maar ook doordat Bosnië geen rijk land is. Daarom zijn zij ook erg blij dat wij er zijn en waarderen ze alles wat wij doen, van lesgegeven tot klussen tot aan activiteiten. De reis is emotioneel en daarom zal je van de rest van je leven deze reis niet meer vergeten. En niet te vergeten de hechte vriendschappen die ontstaan tijdens deze reis. Ieder jaar is anders en daarom ook zo speciaal! Wil jij ook deel uit maken van iets speciaals? Geef je dan ook zo gauw mogelijk op want geloof mij, en de stukjes naast mij, dit wil je echt niet missen!

Twijfel je nog? Kom dan gerust langs als je een van ons ziet lopen in de gangen. Wij beantwoorden jullie vragen graag zodat je helemaal zeker bent van je zaak!

Maartje.jpeg

Maartje Zuilhof

Hoihoi!

Ik ben Maartje Zuilhof, 19 jaar en ik zit in het eerste jaar van de Marnix en nu ook voor het tweede jaar bij de organisatie van Marnix4Bosnie. Ik ben vorig jaar voor het eerst mee geweest met de reis naar Bosnië en het was echt een reis om nooit te vergeten. Ik vind het sowieso geweldig om mensen te helpen en toen ik hoorde van deze reis leek het mij heel vet. Mijn vrienden waren ook erg enthousiast. We hebben ons toen samen opgegeven voor deze reis. Daarbij had ik nog vrij weinig gezien van Europa en was ik nog nooit in de buurt geweest van de Balkan. We hadden er vet veel zin in en gingen geld sparen en inzamelen voor de reis. Verder had ik verwacht dat de busreis best wel pittig zou worden, maar dat viel reuze mee! In Bosnië zelf hebben we veel geklust en hebben we hele leuke activiteiten gedaan. Ook zat ik in de perscommissie waardoor ik overal langs mocht gaan om foto’s te maken. Af en toe langs alle lokalen en gangen gaan om iedereen op de foto te zetten en natuurlijk ook om de klusresultaten vast te leggen. En natuurlijk was de sfeer binnen de hele groep gewoon heel fijn. In de bus was het volop feest, maar ook ’s avonds na het eten één grote gezellige boel. Als ik nu terugdenk aan de reis moet ik vooral denken aan hoe dankbaar al deze kinderen waren. Ik hoor ze nog steeds zeggen hoe blij ze hiermee waren. Ook moet ik terugdenken aan ons geweldige klusteam en hoe mooi wij een gang hebben opgeknapt. Hiervan word ik weer helemaal blij. Deze geweldige ervaring in Bosnië gun ik iedereen. Dus geef je snel op nu er nog plekken zijn en join de gezelligheid :D

Owja, ze hadden afgelopen jaar ook enorme pizza’s die vet lekker waren, zie foto.